Tyyliä, laatua, väriä ja voimaa – kierrätysmateriaalista

Uusion

Uusion on yhden naisen yritys täynnä käsillä tekemisen riemua: kierrätysmateriaalista syntyviä uniikkeja laukkuja, kukkaroita, meikkipusseja, kortteja, kirjankansia..

Uusion syntyi harrastuksesta, kun 1990-luvulla aloin ommella kierrätystilkuista seinätekstiilejä. Ja niitähän tuli; kaikkiaan kuuden yksityisnäyttelyn verran. Kun taiteiluni ohella ryhdyin ompelemaan kierrätyskankaista myös käyttötavaroita, joille ilmaantui ostajiakin, harrastukseni paisui ja kasvoi pikkuhiljaa niin päätoimiseksi, että vuonna 2007 oli tullut aika perustaa oma yritys.

Käytän töissäni mieluiten vahvoja ja voimakkaita värejä, jotka ovat tuotemerkkini tunnuksia. Tapani työskennellä on intensiivinen. Pyrin aina pitämään kurinalaisen pilkkeen silmäkulmassani ja nauttimaan siitä, mitä teen.

Tekniikkana minulla on itse kehittelemäni villirypytys/laskostus/päälletikkaus -menetelmä, joka takaa sen, että jokainen tuote muodostuu uniikiksi.

Käytän töissäni mahdollisimman paljon kierrätysmateriaalia. Ompelulangat, vetoketjut, pehmustevanun ja toilettipussien kosteutta hylkivän vuorikankaan hankin uutena.

Laukut, kassit ja meikkipussit on vuoritettu.

Kortit ja muistikirjojen suojakannet valmistuvat langanpätkistä ym. ompelun ja elämän ylijäämäsilpusta. Korttipohjana on kaksiosainen, taitettu uusiopahvi. Suojakansien mukana tuleva, laadukas kirja on valmistettu Suomessa kirjapainon ylijäämämateriaaleista ja sisustusliikkeen ylijäämätapeteista.

Ja koska elämää ei ehkä kannata ottaa liian vakavasti, pajallani syntyy silloin tällöin myös pehmo-pesueita. On hienoa, että lähes 8 vuotta sitten luomani Börkki- ja Himma-hahmot saavat yhäkin jatkaa hymyn ja hyvänmielen sanomansa levittämistä maailmalle.